Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Geslaagde ‘Open middag’ voor De Korenaer Helmond

13 april 2017

De schooldeuren van De Korenaer Helmond stonden woensdag 5 april jl. open tijdens een ‘Open middag’ voor ouders/verzorgers en andere belangstellenden. We kijken terug op een leuke dag en hebben ruim 30 bezoekers mogen verwelkomen.

 

Activiteiten

Er waren diverse activiteiten en voorlichtingen georganiseerd. De open lessen koken en techniek werden goed bezocht door de potentiële nieuwe leerlingen. Door de duidelijke bordjes, die overal waren opgehangen, vond iedereen zijn weg door onze school. Bij de kookles werden onder andere smoothy’s gemaakt door middel van een ‘smoothy-fiets’. Dit is een soort hometrainer met een blender voorop. In de blender doe je het fruit en vervolgens moet je flink trappen om van het fruit een smoothy te maken. Dat werd dan ook gretig gedaan door de nieuwe leerlingen, maar ook onze leerlingen die deze activiteit begeleidde deden dit graag nog een keertje voor. Ook het maken van een worstenbroodje viel in de smaak.

 

Bij techniek konden nieuwe leerlingen een les volgen waar gewerkt werd met kunststof, hout of metaal. Door de begeleiding van onze eigen leerlingen konden de aankomende nieuwe leerlingen goed vooruit en werkten ze alsof ze hier al op school zaten. De eindresultaten waren dan ook super.

Ouders en docenten van (speciaal-)basisscholen waren vooral geïnteresseerd in de voorlichtingen over het symbiose traject en de Jobfactory/AGL.

 

Geslaagde middag

Tussen de bedrijven kon men een kopje koffie of limonade drinken in het ‘Grand cafe’ waar onze eigen leerlingen de bediening verzorgden. Het was een geslaagde middag en iedereen ging enthousiast naar huis.

 

 Nieuwsarchief