Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Schooljaar 2024-2025

Bij het toelatingsbeleid van De Korenaer Helmond hebben we te maken met een maximale opnamecapaciteit (maximaal aantal leerlingen per groep in combinatie met het aantal lokalen in het gebouw en beschikbare leerkrachten).

Alle ‘plekken’ voor schooljaar 2024-2025 zijn nu per 1 mei 2024 volledig gevuld.

Dit betekent dat we op dit moment geen leerlingen meer kunnen aannemen.

Bent u toch op zoek naar een passende onderwijsplek op het VSO voor uw zoon/dochter? We hanteren hiervoor een wachtlijst.

De aanmelding wordt dan nog niet formeel in behandeling genomen en we verwijzen u terug naar de huidige school. Op het moment dat er een plek vrijkomt, zullen we met u contact opnemen en de aanmelding in behandeling nemen.


Online registreren

Voor aanmelding bij de Korenaer, is het nodig dat u uw zoon of dochter éérst registreert via de website van de Aloysius Stichting. U geeft de voorkeur aan voor één van onze scholen. U ontvangt via e-mail een automatische bevestiging van uw registratie.

 

Vervolgens wordt er gekeken of deze school inderdaad het beste aansluit bij de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van uw kind. Wanneer dit het geval is, dan worden de gegevens doorgestuurd naar deze school. Wanneer dit niet het geval is, dan ontvangt u een ander advies. De betreffende school neemt hierover persoonlijk contact met u op.

 

Let op: deze registratie is geen aanmelding op een van onze scholen. Wij nemen eerst contact met u op en gaan graag samen in gesprek over de beste plek voor uw zoon of dochter. Inschrijven doet u - na registratie - uiteindelijk bij de school van uw keuze.

 

Klik hier om uw kind te registreren

 

TLV (toelaatbaarheidsverklaring):

Om op onze school toegelaten te worden heeft een leerling een TLV nodig. Deze TLV wordt per samenwerkingsverband (SWV) geregeld (voor meer informatie over het samenwerkingsverband, zie paragraaf 8.6).

Voor de regio waar onze school in staat is dit SWV Helmond-Peelland (http://vo.swv-peelland.nl). Hier vindt u alle informatie inhoudelijk en organisatorisch voor een TLV aanvraag.

 

Contactgegevens SWV Helmond-Peelland:
Deurneseweg 13, 5709 AH, Helmond
Telefoon: 0492 792 700
E-mail: vo@peellandvo.nl