Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

De Korenaer Helmond partner in preventie met gezag

21 december 2023

De gemeente Helmond heeft dinsdag 12 december bekendgemaakt dat het project Preventie met Gezag van start gaat. Het project wordt gefinancierd door de overheid en de gemeente gaat in samenwerking met een aantal ketenpartners aan de slag. Het staat voor een preventieve aanpak van jeugdcriminaliteit.

 

Partner

Als school zijn we trots dat we deel uit mogen maken van het project en samen met de gemeente Helmond hierin optrekken. We hebben meegedacht in wat helpend is voor onze jongeren, in wat er nodig is en hoe onze school hier een community in kan zijn. Onze expertise is echt gehoord en gezien.

Scholen krijgen een centrale rol in de aanpak. Per wijk wordt een team opgezet met diverse professionals, in of rondom de school, ouders en jeugd. Naast onze school, zijn de volgende Helmondse scholen hiervoor aangewezen De Westwijzer, ROC Ter AA en de Praktijkschool.
 

 



Nieuwsarchief