Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Bezoek oorlogsmuseum

02 april 2019

Maandag 1 april gingen de tweedejaars VMBO leerlingen naar het Oorlogsmuseum in Overloon, het werd een leerzame dag!

 

De klas van meneer Smits aangevuld met leerlingen uit de klas van mevrouw Janssen waren de afgelopen weken tijdens de geschiedenislessen al druk bezig met de Tweede Wereldoorlog. Afgelopen maandag was het dan zover en kregen de theoretische lessen in de klas nog meer betekenis door het bezoek aan het museum.

 

Er werd gestart met een rondleiding die in het teken stond van het begin van de bevrijding van Nederland. Alle informatie die reeds al was opgedaan in de lessen kwam in voorbeelden rondom D-Day en de slag om Arnhem terug. Uiteindelijk gingen de leerlingen letterlijk op de vlucht in Overloon aan de hand van een simulator waar met beeld en geluid de periode van destijds werd nagebootst.

De kers op de taart was de speurtocht door het museum waar de leerlingen mee eindigden. Een leerzame en leuke ervaring! “Als het aan ons ligt doen we dit nog veel vaker!” aldus de leerlingen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Nieuwsarchief