Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

De Korenaer Helmond aanwezig bij Burgemeestersontbijt

12 november 2018

Ook dit jaar waren er weer 4 leerlingen van de leerlingenraad van De Korenaer Helmond aanwezig bij Het burgemeestersontbijt. Dit in het kader van de 'Gezonde School'. Vorig jaar heeft De Korenaer Helmond de officiële erkenning ontvangen en mag zich dan ook een 'Gezonde School' noemen.

 

Hieronder een kort verslag van de leeringen die aanwezig waren bij het ontbijt.

 

De tafels waren feestelijk gedekt in de aula van het Jan van Brabant college. We werden enthousiast welkom geheten door de wethouder van Onderwijs Cathalijne Dortmans. We hadden onze bordjes net gevuld met heerlijke verse broodjes en fruitsalade toen de wethouder bij ons aan tafel kwam zitten!!

Dat was heel leuk want we hadden meteen een heel goed gesprek met haar. Ze was heel geïnteresseerd en Yannick en Kyle vertelden veel over onze school en de activiteiten van de leerlingenraad. Vooral de schoolfietsen vond de wethouder een heel goed idee. Ze vond het ook jammer dat de fietsen vaak kapot waren. Ze gaf aan mee te willen denken voor een oplossing en tevens beloofde ze om binnenkort bij ons op school langs te komen. Toen ze weg was hadden we ineens trek in frikandellen en cola! Haha! Nou, dan toch nog maar een broodje gezond… Net op tijd want de burgemeester schoof ook nog aan!

Dat gesprek liep wat stroever. Maar ja, wat wil je met een mond vol tomaat en komkommer. Het was weer gezellig!!

 


=


 

 Nieuwsarchief