Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Voorlichting KiKa

10 juni 2024

Voorlichting KiKa

 

Tijdens onze Kerstmarkt hebben de leerlingen spullen verkocht voor een goed doel. De leerlingenraad heeft besloten dat de opbrengst dit jaar naar KiKa gaat. Naar aanleiding hiervan kwam KiKa een voorlichting geven op onze school.

 

Op dinsdag 21 mei was het zover.

Emma kwam namens KiKa haar eigen persoonlijke verhaal vertellen aan alle aanwezige leerlingen bij ons op school.

Via een soort van tijdslijn werd voor leerlingen verduidelijkt wat je allemaal doorloopt als je kanker krijgt. Emma omschreef heel duidelijk het proces van haar eigen ziek worden tot het moment van genezing.

Onze leerlingen waren zichtbaar onder de indruk. Het woord kanker, wat voor sommigen een alledaags gebruikt woord is, kreeg bij een aantal hierdoor toch een iets of wat andere betekenis en inhoud.

Het was mooi om te zien hoe de leerlingen aandachtig luisterden en tot uiteenlopende vragen kwamen, die ze persoonlijk aan Emma mochten stellen.

Aan het einde van de voorlichting door Emma kon de, door de leerlingenraad ontworpen, cheque vol trots door Ayera overhandigd worden. De opbrengst van de kerstmarkt van afgelopen jaar kreeg zo een hele mooie bestemming!

 

 

 Nieuwsarchief