Leestijd 1 - 2 min
Betekenisvolle toekomst
“Steeds zelfstandiger en socialer geworden”
Nog altijd heeft Maartje contact met haar oud-mentor Vivian van De Korenaer Helmond, die haar door een lastige tijd sleepte. Inmiddels gaat het prima met Maartje: naast haar baan bij Albert Heijn doet ze de mbo-opleiding Retailmanager.

“Geen dag is hetzelfde, dat vind ik zo leuk aan mijn werk”, vertelt Maartje enthousiast. Alweer vijf jaar werkt ze bij Albert Heijn. Ze doorliep verschillende afdelingen en klom op tot kassière B. En na mbo niveau 2 en 3 is ze nu bezig aan niveau 4.

“Ik heb het echt fijn gehad op De Korenaer Helmond”, kijkt Maartje terug. “Thuis ging het in die tijd niet goed en ik had last van depressies. School was voor mij fijne afleiding. Met mijn mentor Vivian kon ik goed praten over mijn problemen. Ze hielp me waar ze kon.”

Op school werd Maartje goed begeleid richting mbo. “Dat ging stap voor stap, zodat ik steeds zelfstandiger werd.” Ook haar werk deed en doet haar goed. “Ik vind het fijn om elke dag nuttig bezig te zijn. Door het contact met collega’s en klanten, ben ik ook een stuk socialer geworden.

Niet alleen in studie en werk gaat het goed, Maartje heeft ook een vriend met wie ze samenwoont in een fijn huis. “Ik heb mijn leven op de rit: houden zo!”, lacht ze. Zo nu en dan zoekt ze contact met Vivian. “Ik kon op school altijd bij haar terecht en nog steeds is ze een luisterend oor.”

Dit artikel is ook verschenen in het jaarmagazine 2022-2023, klik hier voor het jaarmagazine.

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel