Onderwijs op afstand op De Korenaer Helmond

 

Zoals alle scholen in Nederland, is ook de Korenaer Helmond sinds maandag 16 maart gesloten voor de leerlingen.

Deze pagina willen we gebruiken om u te informeren over ons onderwijs op afstand, maar ook om leuke en grappige berichtjes te delen. Die zijn er namelijk genoeg! Er is veel contact tussen de medewerkers van school en de leerlingen.

 

Heeft u als ouder nog een leuk bericht om te delen over deze bijzondere situatie, laat het even weten via de mentor van uw zoon of dochter.

 

09-04-2020: Een prachtige tekening van Aiden uit HE03

Aiden is veel aan het tekenen. Hier kan hij zijn ei goed in kwijt en het geeft hem rust in deze rare tijden.

 

 

08-04-2020: Danique uit HE01 als zijn idool Rico Verhoeven

 

 

07-04-2020: Een nieuwe challenge

Een nieuwe opdracht voor deze week van meneer Kessels: kies een (sport)idool/icoon en doe hem of haar na. Plak beide foto's naast elkaar. Hij geeft zelf het goede voorbeeld.

 

 

06-04-2020: Stef uit HE01/2 oefent alvast voor het paasontbijt!

Heerlijke gevulde eitjes staan er bij Stef straks op tafel met pasen. Hij heeft vandaag alvast geoefend. Ze zien er heerlijk uit!

 

 

03-04-2020: Een verrassing in de brievenbus voor de medewerkers van Sector Zuid!

 

 

 

02-04-2020: Om de beurt thuis werken

Administratief medewerkster Roelie van Lierop:

"We hebben boven een werkplek gemaakt, waar we om de beurt kunnen werken. De ander is dan met de kindjes bezig...even plannen, maar dan lukt het wel!"

 

 

01-04-2020: Scholen nog langer gesloten

Gisteravond heeft het Kabinet bekend gemaakt dat de scholen nog langer gesloten blijven, tot en met de meivakantie. Voor onze school betekent het, dat we op woensdag 6 mei weer open gaan. Gelukkig loopt het onderwijs op afstand goed en kunnen we op deze manier verder. We hebben alle leerlingen en ouders vandaag geinformeerd hoe de komende periode eruit gaat zien en ook wat het betekent voor de examen leerlingen. Mochten de maatregelen verlengd worden, hebben we al een scenario klaar liggen, om toch de leerlingen voor te kunnen bereiden op hun (aangepaste) examen.

 

 

30-03-2020: Toch naar stage, ondanks het corona virus

Hallo iedereen, mijn naam is Rico. En ondanks het Corona virus loop ik nog steeds stage. Het is nuttig om mijn stage uren te halen en je zit niet de hele dag binnen.

Ik loop stage bij Fokker landingear, waar ik veel plezier heb met mijn werkzaamheden, zelfs in deze tijden. Tuurlijk is het wel anders dan normaal, het is een stuk rustiger en een beetje anders omgaan met collega's. De 1,5 meter afstand wordt heel serieus genomen en dat is maar goed ook.

Verder verandert er niet heel veel, ik heb nog steeds veel klussen om te doen, dus ik verveel me niet. Ik zou graag meer stage willen lopen, maar dat gaat helaas niet, omdat ik herstellende ben van een operatie.

Nog 1 ding aan alle andere leerlingen: COMPLIMENTEN! en ga zo door.

Groeten Rico van Bussel

 

 

Goedendag, ik ben Max van Loosdregt. Ik loop stage bij auto garage Bitech. Ik vind het een leuke stage, maar ik wil later niet iets met auto's gaan doen, want ik wil de kant 'groen' op, maar ik leer wel veel op deze stage. Ik vind het niet echt leuk om zo lang thuis te zitten, het begint vooral te vervelen. Ik ben geen extra dagen stage gaan lopen, want ik heb ook gewoon mijn huiswerk te maken.

Wat wel anders is op stage, is dat je nu anderhalve meter afstand moet houden met klanten en ook met de leverancier.

 

 

27-03-2020: Thuis zitten is ook maar niks, dus lekker naar stage!

Mevr. van der Heijden, stagecoordinator:

 

Hallo leerlingen en ouders/verzorgers,

Hier een stukje over de stage. Want ja, die lopen voor sommige leerlingen gewoon door! Gelukkig maar! Zo kreeg ik de vraag van Kyle of hij nog een dag extra stage mocht lopen in de houtzagerij: "Thuis zitten is ook maar niks, zo lang!"

En Jakub was bang dat hij niet meer mocht gaan: "Wat moet er dan met de dieren op de kinderboerderij?"

Aiden ontdekte dat zijn stage bij de Jumbo van wezenlijk belang is omdat mensen toch boodschappen moeten blijven doen. Harm gaat zich alvast voorbereiden op volgend schooljaar en loopt meer stage dan dat hij thuis zit. En zo zijn er nog meerdere redenen om gewoon lekker stage te blijven lopen. Ritme is belangrijk. En ook het plezier, je ontmoet weer collega's, hebt een leuke tijdinvulling, en ook kun je extra stage-uren schrijven. Een dag extra stage lopen is prima, gewoon lekker doen. Maar.....let wel op! Schoolwerk moet ook door blijven gaan! Mocht jij nou meer stage willen lopen? Laat het me dan weten, dan gaan we het samen regelen! Nauurlijk is het belangrijk dat je je gezondheid in de gaten houdt. Als je klachten hebt, blijf je thuis. Let goed op jezelf en diegene om je heen. En als je weer beter bent? lekker gaan!

 

 

 

26-03-2020: Stef mist de juf....

Stef: "Met het thuis leren gaat het goed. Wel vind ik het niet echt fijn om thuis te leren. Ik mis de hulp van de juf heel erg. Het enige leuke aan thuis leren is dat als we klaar zijn met de opdrachten, we meteen iets anders kunnen doen voor ons zelf. Ik vind het wel fijn dat we kunnen videobellen met de juf. De Freek Vonk afleveringen vind ik heel leuk om te kijken. Ik hoop weer snel naar school te kunnen en iedereen weer te zien. Groetjes Stef"

 

 

 

 

26-03-2020: Schoolwerk is prima te combineren met een bijbaantje

 

"Ik ben Ronaldo en ik ben 15 jaar. Ik zit nu thuis vanwege het Corona virus. Ik kan het goed vinden met mijn mentor. Het videobellen vind ik erg grappig en leerzaam. Ik verveel me wel, omdat ik niet naar school kan. Ik vind het leuk om thuis te zijn, maar ik mag niet naar buiten. Dus ik help m'n moeder met klusjes en ik werk sinds kort ook bij de Jumbo, als vakkenvuller. Daar mag ik spiegelen (de producten recht zetten, zodat de mensen de producten kunnen lezen) en vul ik alles bij."

 

 

 

 


25-03-2020: Huiswerk maken in het zonnetje!

Ike uit HE02 heeft een heerlijk plekje gevonden in de zon om zijn huiswerk te maken. Ook de lessen Algemene Technieken gaan gewoon door!

 

 

 

24-03-2020: Examens gaan niet door

Het Centraal Examen gaat dit jaar niet door voor scholieren van reguliere scholen en ook niet voor de staatsexamenkandidaten van onze school. Dat hebben de ministers Van Engelshoven en Slob van Onderwijs vandaag bekendgemaakt. Om staatsexamenkandidaten niet de kans te ontnemen een diploma te halen, gaan de mondelinge college-examens, die half juni starten, vooralsnog door. Staatsexamenkandidaten worden gediplomeerd op basis van de resultaten van het college-examen.

Over het doorgaan van de schriftelijke college-examens wordt op korte termijn een beslissing genomen; uiteraard wordt u daarover zo snel mogelijk geïnformeerd. De besluiten en maatregelen vanuit het ministerie van Onderwijs zijn daarin voor ons leidend.

Wat de gevolgen zijn voor de Entree examens op MBO 1 niveau is nog niet duidelijk.

 

 

24-03-2020: Thuis de keuken in

Aangezien de leerlingen ook opdrachten krijgen voor het vak consumptieve technieken laat deze leerling uit klas HE01 zien dat hij ook thuis zijn vaardigheden bij houdt!

 

 

23-03-2020: Lekker kokkerellen: Spaghetti met garnalen

Onze vakdocent consumptieve technieken Meneer van de Kerkhof heeft weer een mooi filmpje aan de leerlingen doorgestuurd. Het recept van vandaag is spaghetti met garnalen. Zo kunnen de leerlingen lekker thuis verder met de lesstof over schaal- en schelpdieren.

 

 

19-03-2020: 7 minuten work-out

Vakleerkracht gym Meneer Vos stuurt een 7 minuten work-out: het is wel de bedoeling dat we allemaal fit blijven!

 

 

18-03-2020: Rijst met garnalen.....Mmmm....

Vakleerkracht consumptieve technieken Meneer van de Kerkhof heeft de leerlingen van de onderbouw een filmpje gestuurd, waarin hij stap voor stap uitlegt hoe ze een heerlijke maaltijd kunnen maken. Rijst met groenten en garnalen, dat wordt smullen!

 

 

18-03-2020: Video bellen met de leerlingen

De mentoren bellen drie keer per week een op een met hun leerlingen om te kijken hoe het gaat, of er vragen zijn etc. Meneer Smits voert een gesprekje met Yanick, hond Baloe kijkt braaf toe.

 

 

18-03-2020: Challenge met sinaasappels

Vakleerkracht gym Meneer Kessels daagt de leerlingen uit: wie kan net als hij jongleren met drie sinaasappels? Dat het nog niet zo makkelijk is, blijkt uit de filmpjes die we terug krijgen van de leerlingen.

 

 

16-03-2020: Meneer Smits voelt zich wel een beetje alleen in het lokaal...

Kijk hier het filmpje dat hij via Whatsapp deelde met zijn leerlingen

 

 

16-03-2020: Pakketjes samenstellen

Alle leerkrachten hebben een pakketje samengesteld voor hun leerlingen, met daarin werkboeken, tekstboeken en een weektaak. Zo kan iedereen fijn thuis verder werken.