Leestijd 1 - 2 min
Ronaldo haalt zijn heftruckcertificaat op de Praktijkschool
álle vertrouwen in Ronaldo: die gaat dat heftruckcertificaat wel halen! “Ronaldo heeft talent, hij snapt de stuurbewegingen en dat is driekwart van de opleiding”, legt Wiljon uit. “Ik weet zeker dat hij zijn rijbewijs ook zó haalt.”

Eens per week komt Ronaldo van De Korenaer Helmond anderhalf uur naar de Praktijkschool om daar te leren werken met interne transportmiddelen. Zijn certificaat elektrische palletwagen heeft hij al op zak, dat van de hoogstapelaar volgt binnenkort. Daarna volgt het heftruckcertificaat.

“We werken samen met een bedrijf in Helmond waar onze leerlingen op de werkvloer leren”, vertelt Wiljon. De theorie komt vooral in de praktijk aan bod. “Geef mij een boek en ik leer niks”, vertelt Ronaldo, “maar laat het mij zien en ik weet het.”

Wiljon leert Ronaldo de fijne kneepjes van het vak.

Klein kaartje met veel betekenis

“Zo’n certificaat is maar een klein kaartje, maar heeft voor jongeren zoals Ronaldo zóveel betekenis”, weet Wiljon. “Er is in onze logistieke regio veel vraag naar medewerkers in de logistiek en met zo’n certificaat komt Ronaldo gewoon veel makkelijker aan werk.”

De logistiek trekt Ronaldo wel, maar toch vindt hij een baan bij Defensie nog nét wat leuker. Nog twee examens te gaan op De Korenaer Helmond en dan lonkt het Summa College waar hij al is aangenomen. “Wie weet kan ik daar met mijn certificaten ook iets doen. Bij Defensie heb ik veel mogelijkheden.”

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel

De Korenaer Helmond

Sint Willibrordstraat 10 

5701 TA  Helmond

Tel.: 0492 - 52 87 58

E-mail: korenaer.he@aloysiusstichting.nl