Leestijd 1 - 2 min
Helmond Jeugdvriendelijke Stad: pannakooi reist rond
“Blij met de pannakooi op ons schoolplein”
Yes! Op ons schoolplein staat een mobiele pannakooi! Die staat er tot 19 april en onze voetballende leerlingen maken er al volop gebruik van. Wethouder Dortmans kwam de pannakooi op 25 maart openen en natuurlijk was een aantal van onze leerlingen erbij.

Damian is toch wel één van de meest fanatieke voetballers van De Korenaer Helmond. Hij zou dan ook paraat zijn bij de opening op 25 maart. Maar helaas … Damian moest in quarantaine. Hij kan niet wachten tot hij een panna kan gaan maken in de pannakooi op het plein!

Kampioen voetbaltrucs

Damian is kampioen voetbaltrucjes. “Fijn dat we die nu op het plein kunnen doen, want de pannakooi is afgeschermd”, legt hij uit.
Op het gewone voetbalveld is Damian graag spits, maar op het schoolplein vindt hij het heerlijk om de bal tussen de benen van zijn tegenstanders te spelen.

Damian wint ook regelmatig van zijn mentor Fenne Smits. “Lekker bewegen buiten is een fijne afleiding voor de leerlingen”, zegt die.
“Als Gezonde School vinden wij sport en bewegen natuurlijk belangrijk. Voor de leerlingen die houden van voetbal, is zo’n tijdelijke pannakooi natuurlijk super.”

Verzoek van de Leerlingenraad

De Leerlingenraad van De Korenaer Helmond denkt mee over allerlei ontwikkelingen op school. De raad gaf in een gesprek met de gemeente aan dat zij heel graag gebruikmaken van de pannakooi en dat een tweede 'rondreizende' pannakooi een goed idee zou zijn. Zo kunnen jongeren er vaker gebruik van maken. Als dank voor dit initiatief van de Leerlingenraad werd die tweede mobiele pannakooi nu als eerste geplaatst op ons schoolplein.

Jeugdvriendelijke Stad

De mobiele pannakooien komen voort uit het programma Jeugdvriendelijke Stad. Helmond werkt met partners aan een stad waar kinderen en jongeren zorgeloos opgroeien, met een aantrekkelijke omgeving voor de jeugd.

Voor het maken van de Jeugdagenda organiseerde de gemeente brainstormsessies met jongeren. Zij gaven aan dat er meer plekken speciaal voor de jeugd moeten komen. Wethouder Dortmans: “Juist in deze tijd is buiten bewegen van groot belang.”

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel

De Korenaer Helmond

Sint Willibrordstraat 10 

5701 TA  Helmond

Tel.: 0492 - 52 87 58

E-mail: korenaer.he@aloysiusstichting.nl